logo

Nieuwsbericht

Wandelingen met boerderijen in de hoofdrol

Voor wie van wandelen, boeren en boerderijen houdt, kan in juni volop in
Zuid-Holland terecht. Deze wandelingen maken deel uit van het Jaar van de Boerderij 2013. In dit jaar wordt extra aandacht gevraagd voor de historische boerderij. Er is nog steeds grote zorg over de achteruitgang van het historische erfgoed. Teveel boerderijen verdwijnen, terwijl ze zo'n belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van het landschap en de regionale identiteit van het landelijk gebied.

In de Hoeksche Waard wordt op de zaterdagen 1, 15 en 22 juni met een gids langs enkele imposante herenboerderijen gewandeld. De route is circa 6 km. De ontvangst is steeds in het Hof van Assendelft te Heinenoord. Op 29 juni is er een wandeling met verschillende boerderijbezoeken over de Nieuwendijk.

Op zaterdag 29 juni kunt u in het Zuid-Hollandse deel van het Groene Hart kiezen uit maar liefst vijf verschillende boeiende bewegwijzerde wandelingen over boerenlandpaden. De routes variëren van 4 tot 20 km. Ze starten bij de NS stations van Alphen a/d Rijn en Bodegraven, maar ook bij de te bezoeken boerenbedrijven of het plaatselijke café. Op diverse plaatsen krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden, is zelfgemaakte boerenkaas of -ijs te koop en kunt u het boerenbedrijf bezoeken. De routes gaan door weilanden, over dijken en langs weteringen. U kunt volop genieten van de rust, van koeien in de wei, weidevogels en van de prachtige boerderijen langs de routes. U vindt meer informatie wanneer u drukt op de namen van de routes: Molenviergang polderwandeling, de Oostvaartroute, de Veenlandroute, het Veldzichtpad het Zonnetje van Het Rietveld.
Uitgebreidere beschrijvingen zijn te vinden op de sites van de Boerenlandgidsen en die van de agrarische natuurverenigingen Land van Wijk en Wouden, De Parmey, Weide en Waterpracht en van De Wetering.   Home
   Nieuws
   Verlichte
   boerderijenroutes
   Jaar van de
   Boerderij 2013
   Agrarisch Erfgoed
   Nederland
   Agriwiki
   MoMo
   Publicaties
   Contact & Links